Митрополит Киприан участва в Маратона на четенето “Четяща Стара Загора”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_9672IMG_9667Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан участва в 17-ото издание на Маратона на четенето “Четяща Стара Загора”. Негови инициатори са Библиотека “Родина”, Регионална библиотека “Захарий Княжески” и Община Стара Загора. Тази година събитието е с призив и надежда, че опасните и изпълнени с тъга и страх години са останали зад гърба ни, с огромно желание за мир и здраве.

Владиката гостува на децата от ДГ № 3 “Ян Бибиян”, на които прочете “Бърза работа” от Ран Босилек, след което се наслади на специално подготвената за празника програма. Архиереят отговори на въпросите на любознателните малчугани, а всеки един от тях получи екземпляри от изданията за деца на Старозагорската света митрополия. В знак на благодарност директорът на детското заведение Андреана Танева подари на митрополит Киприан керамична фигура, която да му напомня за децата от “Ян Бибиян”.

“Четяща Стара Загора” е част от Националната програма “Четяща България” и от “Походът на книгите”, организиран ежегодно от Асоциация Българска книга и Българската библиотечно-информационна асоциация, и е част от Културния календар на Община Стара Загора.

IMG_9673IMG_9670
IMG_9675 (1)
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн