Добри практики представят в старозагорско училище

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

снимка3 (4)снимка4 (2)Среща за обмяна на добри практики по Националната програма “Иновации в действие” се провежда в Пето основно училище “Митьо Станев” в Стара Загора. Участници са още преподаватели от Основно училище “Св. Климент Охридски” в Хасково, Средно училище “Васил Левски” село Маноле и Основно училище “Христо Ботев” село Равно поле.

Най-напред гостите бяха поздравени от мажоретния състав на училището, един от първите в града. “В нашето училище през 1999 г. е създадена първата детска оперна студия, иновациите тук не са от вчера. “Животът на сцена е част от живота на училището”, сподели директорът Димитринка Йовчева. Тя представи училището пред гостите. Денят продължи с дискусия на тема: “За баланса в иновациите и баланса у учителя”.

“Програмата е много предразполагаща, защото в днешно време всеки говори за иновации, но е важно представянето им. Сигурна съм, че това, което ще видите тук, ще Ви ангажира”, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и социални дейности в Община Стара Загора. Тя припомни, че тук е създаден единствен по рода си в страната оперен театър, запозна гостите и с част от културната история на Стара Загора. “Радващо е, че има приемственост в Пето основно училище. Освен че е иновативно, то е и училище с традиция. Радващо е, че тази традиция продължава и създаде добра школа, за да могат днес преподавателите да се похвалят с много добри резултати от външното оценяване – винаги между първите в областта. Това прави интереса към училището все по-голям”, допълни Сотирова.

След директорката представители на другите училища също разказаха за работата там. В следващите два дни участниците във форума ще дискутират теми за работа с индивидуални комплекти “Геометрични фигури” по метода Монтесори в подготвителна група, както и посланици на природата: “Аз рециклирам”, “Зелена образователна градинка- Аз отглеждам живот” и “Зеленият свят на моите мечти – Зелен град”.

Ще бъде извършено смесено обучение- прилагане на електронно ученическо портфолио – дигитални решения в класната стая за активно учене.

снимка2 (7)снимка5 (2)
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн