Шведска компания в сектора на етерично-маслените култури е с намерение за инвестиция в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Снимка1 (9)Шведска корпорация, която предлага решения, свързани със здравето и начина на живот, е насочила своето внимание към Стара Загора с намерение да стартира производство на продукти, използвайки суровината от етерично-маслените култури. Фирмата разполага с най-модерните технологии за преработката на тези суровини, като идеята на компанията е да произвежда продукти с най-високо качество, които да бъдат изнасяни на азиатския и европейския пазари.

Област Стара Загора има традиции в отглеждането на лавандула и роза, като това е секторът, с който регионът се отличава и е разпознаваем в България и в чужбина, съобщи началникът на отдел “Инвестиции” в Община Стара Загора Росица Райкова.

Тя допълни, че представителите на компанията са били запознати с възможностите, които предлага Стара Загора за развитие на бизнес като подходящи терени за инвестиране. Инвеститорите са разгледали и терени в напълно изградената Индустриална зона “Загоре”. По време на посещението са проведени и работни срещи с производители от бранша.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн