Старозагорският парк “Пети октомври” стана сцена на петчасов Маратон на четенето

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

маратон4маратон1В старозагорския парк “Пети октомври” днес се състоя кулминацията на 17-тото издание на Маратона на четенето. Участие в петчасово четене на открито взеха зам.-кметът Милена Желева, началникът на отдел “Образование” Станимира Димитрова, Васил Хаджиилиев – председател на Съюза на учените – Стара Загора и представители на различни институции. Всички прочетоха част от любимите си произведения. В началото на днешния празничен ден присъстващите пуснаха балони в небето като символ на безкрайността на мечтите.

Сред гостите на Матарона през април бяха още писателят Нидал Алгафари, Георги Господинов, Христо Карастоянов, Стела Даскалова, Катя Антонова, Вал Стоева, пътешествениците Максим и Стефан Иванови, както и много деца и ученици.

Участието в „Четяща Стара Загора 2022 г.“ е еднакво насърчително и за деца, и за възрастни. За всички, които обичат книгите и имат желание да споделят любовта си с останалите; и за начинаещи, невръстни четци и за пристрастените с дългогодишен стаж в най-интелектуалното занимание.

Инициатори са отново Библиотека „Родина“, Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и Община Стара Загора.

маратон3
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн