Задържаха обвиняем за грабеж в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем С.Т., на 34 г., за това, че на 19.04.2022 г. в Стара Загора отнел чужда движима вещ – мобилен телефон, от владението на 63-годишна жена, с намерение противозаконно да я присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 19.04.2022 г., около 22.30 ч., пострадалата 63-годишна жена излязла от къщата си, за да прибере няколко стола, оставени на двора. Забелязала, че до колоната на строяща се в близост сграда, стои непознат мъж. Той се приближил до жената, блъснал я и съборил на земята, след което влязъл в къщата, взел мобилен телефон и избягал. Отнетият телефон оставил в заложна къща.

С.Т. е осъждан за кражби и други престъпления. Бил е задържан за срок до 72 часа с оглед внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора и е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му.

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн