Пияната водачка, блъснала 3 коли в Стара Загора, е возела на задната седалка детето си

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на катастрофа от пиян водач, при която е ранен мъж и са насени щети на три автомобила

На 27.02.2022 г. около 02,45 ч. в гр. Стара Загора, Н.П., на 33 г., управлявала лек автомобил, марка БМВ. Тя преминала покрай три леки автомобила, които ударила. Близо до колите се намирал мъж, който пострадал от сблъсъка. Той получил политравма и фрактура на крака. Водачката на автомобила не спряла движението си и напуснала местопроизшествието. След около един километър автомобилът на Н.П. преминал покрай полицейски автопатрул. Служителите на МВР забелязали, че колата се движела с висяща лайсна и я спрели за проверка.

Установено било, че Н.П. е във видимо нетрезво състояние и на задната седалка се намирало 8-годишното й дете. Тя била тествана с техническо средство, като пробата отчела 3,00 промила алкохол. Н.П. е дала кръв за изследване. Задържана е за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора са образувани две досъдебни производства – за шофиране след употреба на алкохол и за причиняване на пътнотранспортно произшествие с нанесена средна телесна повреда. Предстои обединяването на двете производства.

Първоначалният срок на разследване е двумесечен, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив..
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн