Призив за помощ за хората, бягащи от войната в Украйна

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

56436476Призивът се прави съвместно от Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Обществен Дарителски фонд Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Стара Загора и младият Творчески колектив „На улицата“.

Уважаеми госпожи и господа,

Безумната война в Украйна взема своите жертви, включително и от мирното население. След първоначалното стъписване и вцепенение световната демократична общност вече обединява усилията си в подкрепа на украинския народ, там живеят и над 200 000 българи.

България също проявява своята солидарност. Освен правителството и Българския червен кръст, много спонтанно сформирали се граждански организации и групи вече работят активно в подкрепа на украинските бежанци, включително с лични средства и транспорт. Стара Загора също може и трябва да съдейства организирано и активно на изпадналите в беда украински граждани, напускащи родината си.

Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Обществен Дарителски фонд Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Стара Загора и младият Творчески колектив „На улицата“ обединяват усилията си за осигуряване на транспорт, посрещане, първоначално обгрижване, жилищно настаняване и осигуряване на работа на украински бежанци. Към тази организирана общност са поканени да се присъединят и други структури и групи, които ще работят в координация с националните и местни власти.

Призоваваме бизнеса и старозагорските граждани да заявят солидарната си подкрепа с украинските бежанци чрез:

* заявяване на готовност за приемане и временно настаняване;
* назначаване на работа;
* решаване на въпроси – бежански, семейни, настаняване на деца в детски заведения и училища и други.

Финансова помощ за първоначално съдействие на бежанците можете да превеждате по банкова сметка на Обществен дарителски фонд – Стара Загора:

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА
IBAN: BG02FINV915053BGN0DJ4D
банков код: FINVBGSF
основание: Украйна

За изразходването на средствата ще получавате подробна информация и отчет.

Заявка за подкрепа можете да изпращате на имейл office@fund-sz.org, на имейлите или в офисите на участващи организации. Веднага след това ще получите допълнителни инструкции.

ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн