Румен Петков: Премиерът злоупотребява с власт. Цинизъм е да се иска оставката на ген. Янев

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Rumen Petkov2Премиерът Кирил Петков злоупотребява с власт, взема еднолични решения, заяви пред медиите в Стара Загора председателят на АБВ Румен Петков.
Повод за коментара му стана разминаването в позициите на премиера и членове не кабинета по ключов въпрос, какъвто е обявеното от украинския посланик, че България е готова да предостави боеприпаси на Украйна. Информацията бързо бе опровергана от вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова. Малко след това обаче премиерът Петков обяви, че България се ангажира с хуманитарна и логистично военна подкрепа за Украйна, и това от името на българското правителство. Министър Асен Василев пък обясни, че това решение вече е факт.

Румен Петков подчерта, че заседание на МС не е провеждано в последните два дни и това ключово стратегическо решение е взето без участието на министрите. Той е категоричен, че главният прокурор е трябвало да вземе незабавни мерки заради видима злоупотреба с власт и престъпление от страна на премиера.

„Това е изключително опасен претекст, който разрушава българската държавност. И с декларациите, които бяха направени, ние практически сме страна във военния конфликт“ – подчерта Румен Петков.

“Членът на кабинета, който в последните десет дни има разумна, балансирана и премерена позиция с център българския национален интерес, е ген. Стефан Янев – заяви председателят на АБВ. - Фактът, че днес му се иска оставката, е цинизъм.”
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн