Задържаха 44-годишен за кражба на лек автомобил “Лексус” за 73 хил. лева

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Н.А., на 44 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 15.03.2021 г. в Стара Загора, в условията на опасен рецидив и в съучастие с неустановено към момента лице, чрез използване на техническо средство е отнел чужда движима вещ – лек автомобил марка „Лексус“ на стойност 73 082 лв. Автомобилът е собственост на другиго – лизингова компания. Престъплението е квалифицирано по чл.196, ал.1, вр. чл. 195, ал.2, вр. чл.29, ал.1, вр. чл.20 от Наказателния кодекс.

В резултат на събраните доказателства под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора е установено, че Н.А. е пребивавал в Стара Загора на 14 и 15 март 2021 г. Около 22 ч. на 15.03.2021 г. чрез използване на устройство за сканиране и отключване е проникнал в купето и привел в движение лекия автомобил “Лексус”. След продължително укриване Н.А. е бил установен и задържан. Автомобилът се издирва.

Н.А. е осъждан. Той е бил задържан за срок от 72 часа с оглед внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора и е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му.

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн