Общинският съвет гласува втори мандат за омбудсмана Надежда Чакърова

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Надежда Чакърова

Надежда Чакърова

На днешното заседание на Общинския съвет в Стара Загора за втори пореден мандат с 39 гласа „За“ за обществен посредник (омбудсман) на територията на Община Стара Загора беше преизбрана Надежда Чакърова.

Както вече съобщихме, общинските съветници избраха проф. д-р Иван Божков за носител на званието „Почетен гражданин“ за 2021 година. След проведено тайно гласуване дългогодишен преподавател, ректор и председател на Съвета на настоятелите на Тракийския университет бе избран с подкрепата на 45 старейшини. Отличието се връчва по повод Празника на града – 5 октомври.

Старейшините одобриха на второ четене допълнения и изменения в Наредбата за управление на отпадъците и за опазване чистотата на територията на Община Стара Загора, както и на две четения промени в Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на община Стара Загора. Общинските съветници ще утвърдят промени в Общинската транспортна схема.

С пълно единодушие беше одобрена възможността за кандидатстване на община Стара Загора с проектно предложение в рамките на Покана за подбор на проектни предложения „Образование и грижи в ранна детска възраст“ на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономически пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 г. Целевите групи, към които е насочената поканата за подбор на проектни предложения, са деца на възраст 0-6 години, които не посещават/нямат достъп до детска градина или ясла, или живеят в изолирани селски/градски и/или бедни райони с концентрация на проблеми, създаващи риск от бедност, социално изключване и маргинализация, особено от ромски общности, както и родители, настойници, бъдещи родители или основни обгрижващи лица на децата от основната целева група. Максималният бюджет на проектното предложение е 500 000 евро. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 100% за допустимите разходи по проекта.

По време на септемврийското заседание беше приета информацията за изпълнение на бюджета на Община Стара Загора и сметките за средства от Европейския съюз към 30.06.2021 година, както и информацията за одитно становище на Сметната палата за заверка на годишния финансов отчет на Община Стара Загора за 2020 година. Одобрен беше и годишният план за ползване на дървесина от горски територии, собственост на Община Стара Загора за 2021 г. на територията на Държавно горско стопанство Стара Загора.

По време на днешното редовно 25-то заседание на местния парламент бяха гласувани общо над 100 предложения.

IMG_3098IMG_3098 (1)
#

vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн