Старозагорският митрополит Киприан ще освети новопостроения храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в старозагорското село Сулица

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

На 3 октомври (неделя) от 9.00 часа Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще освети новопостроения храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Сулица. Владиката ще отслужи и първата Света Божествена литургия в него.

Идеята за построяването на църквата се заражда преди две десетилетия, в началото на този век, когато са поставени и основите й. Храмът е изграден между 2001 и 2008 година с дарения на местните жители, а по-късно към каузата с крупни дарения се присъединяват и “ТЕЦ Марица изток 2″ ЕАД, Мини “Марица изток”, Минстрой Холдинг и др.

Централният купол от златна ламарина е дарен от Христофор Бунарджиев, чешмата в църковния двор – от Александър Шевцов, а иконостасът в храма – от Диян Димитров. Малкият купол на входа е от Димо Найденов, а надписът на храма от мозайка е от Стойка Матева.

Храм2Храм3Храм1
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн