Родни и чуждестранни звезди ще премерят сили на Европейското отборно първенство по лека атлетика в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8900IMG_8866Голямата атлетика отново се завръща в Стара Загора. През следващите два дни градът ще е домакин на Европейското отборно първенство по лека атлетика (втора лига), което ще се проведе на стадион „Берое“.

„С огромно нетърпение очакваме българският национален отбор да се включи в Европейската отборна купа, чиито домакини сме за втори път. При първото ни домакинство през 2015 г. дадохме енергия и импулс на отбора и той успя да се класира в по-горната – първа лига“ – каза по време на традиционната пресконференция ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя отправи покана към всички жители и гости на Стара Загора да посетят стадион „Берое“ и да се насладят на най-голямото спортно събитие в града за 2021 година. „В състезанието ще се включат някои от световни звезди на атлетиката“ – обясни още Чахова.

Освен родните звезди Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов, Митко Ценов и всички най-добри родни състезатели, зрителите по трибуните ще могат да се насладят на участието на световен шампион, европейски рекордьор, европейски шампиони и медалисти от световни и континентални състезания. Във форума ще вземат участие атлети от 9 страни – България, Дания, Исландия, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария и Хърватия, разказа Галя Пухалева, председател на организационния комитет.

Председателят на СКЛА “Берое” Иван Колев пожела в Стара Загора състезателите да постигнат високи спортни постижения и българският отбор отново да се класира за първа лига.

В пресконференцията участие взе и родната звезда Ивет Лалова. „За мен е огромно удоволствие да бъда в Дома на леката атлетика, защото за мен Стара Загора винаги се свързва с невероятни емоции, световни рекорди и класа“ – заяви Лалова и си пожела да бъдат спечелени още квоти за български спортисти, които да вземат участие в предстоящата в Токио олимпиада.

От думите й стана ясно, че тя ще вземе участие в състезанието на 200 м и в щафетното бягане на 4х100 метра.

Старовете започват утре точно в 16.00 часа, а официалното откриване е насрочено за 17.30 часа. Входът за всички събития е свободен.

Програмата на стартовете – тук >>>

IMG_8892
#

svz

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн