Председателят на РИК – Стара Загора отново ще е от ГЕРБ-СДС, заместниците – от ДБ и ИТН, за секретаря спорят ДПС и БСП

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_6246 (Large)IMG_6251 (Large)В Зала 2 на Областна администрация днес се състояха публични консултации за определяне състава на новата Районна избирателна комисия в Стара Загора, за изборите за Народно събрание на 11 юли. В консултациите участваха представители на шестте партии и коалиции, които бяха в състава на 45-ото НС.

Пламен Йорданов, упълномощен представител на Коалиция ГЕРБ-СДС, предложи за председател досегашния председател на РИК Теодора Крумова. За председателското място не постъпиха други предложения.

За зам.-председатели на РИК бяха предложени Светла Карастоянова от Коалиция „Демократична България“ и Станка Хърсева от ПП „Има такъв народ“.

Участниците в консултациите не постигнаха съгласие за секретар на РИК. От ДПС беше предложен Междну Халид, но от Коалиция „БСП за България“ също имаха своя кандидатура – тази на Велина Атанасова. Решението за секретар на РИК-Стара Загора ще се вземе от ЦИК.

Съставът на РИК Стара Загора е от 17 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар.

IMG_6249 (Large)IMG_6254 (Large)
#svz

spodelime.com


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн