Александра Хаджихристова е новата Царица Роза 2021 в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

3 (4)2 (5)Александра Хаджихристова стана 53-та носителка на престижната титла Царица Роза 2021 тази вечер в Казанлък. Първа подгласничка е Тиара Братованова, а за втора безкористното чуждестранно жури избра Ивона Габарова.

Александра завършва Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм. Тя е зодия Риби. Във визитката се определя като добронамерена и позитивна личност. Мечтател, който не губи връзка с реалността, а целенасочено следва и сбъдва мечтите си. Сигурна е, че Казанлък ще остане градът на младостта. Пред публиката тя рецитира „Да съм слънчево момиче“ на Петя Дубарова.

Двете подгласнички Тиара Братованова и Ивона Габарова са възпитанички на Профилираната природо-математическа гимназия “Никола Обрешков”. Тиара е зодия Везни, а Ивона – Дева.

Най-красивите сред красивите абитуриентки на Випуск 2021-ва бяха посочени от представители на посолства на побратимени градове на Казанлък под председателството на посланика на Япония у нас Негово Превъзходителство Нарахира Хироши, посланикът на Алжир у нас Нейно Превъзходителство Латифа Беназза, първият съветник на посланика на Франция в България Жил Курежльонг и аташето по протоколните въпроси в Посолството на Русия в България Надежда Воробьова. Всички те дадоха своето съгласие да станат част от безпристрастното жури и признаха, че задачата е била трудна.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова сподели радостта си от възможността Празникът на розата тази година да започне на живо. „Поставяме началото на 118-ите Празници на розата в Казанлък. Измина година на трудности, болки, страдания. Нека празникът тази година бъде пречистването, с което да донесем радост и надежда за живот! А животът кипи в младостта. Това е Казанлък!“ – заяви Галина Стоянова, като благодари за смелостта на всички участнички в красивата надпревара.

Японският посланик Нарахира Хироши подари символичен билет за Страната на изгряващото слънце на Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова.

В артистичната атмосфера на залите на Исторически музей „Искра“ и Художествената галерия в Казанлък гостите бяха единодушни, че всички момичета, участвали в конкурса, са достойни за престижната титла.

Конкурс-спектакълът на младостта, надеждата и бъдещето уважиха Негово Високопреосвещенство Старозагорският Митрополит Киприян, Областният управител Гергана Микова, председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов, Почетният гражданин на Казанлък Николай Ибушев, Царица Роза 2020 – Мария Петрова, която бе първата избрана онлайн, близки и приятели на конкурентките за короната.

Конкурс-спектакълът „Балът на розата“ премина в три кръга, обогатени с откъси от постановката на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ „Мистериите на траките“. Младите момичета дефилираха в спортно-елегантен стил, тракийски облекла и официални вечерни рокли. Всяко от момичетата рецитира свой любими български автор и стихотворение, което добави поетични нотки на вечерта. Присъстващите се насладиха и на песните на Надежда Александрова, която с изявите си в един от най-големите телевизионни формати у нас за млади таланти развълнува казанлъчани.

С избора на Царица Роза 2021 118-те Празници на розата в Казанлък започват. Празничната атмосфера ще краси Казанлък в рамките на следващия месец до кулминационните дни на Фестивала на розата 2021 в началото на юни. Официалната церемония по коронясването на Царица Роза 2021, когато тя ще получи короната от Царица Роза 2020, ще се състои на 4 юни от 20.30 часа на площад „Севтополис“.

5 (3)6 (2)10 (3)7 (1)
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн