Донка Симеонова, БСП: Нова политика в подкрепа на българския учител

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Необходимо е ежегодно увеличаване на учителските заплати и утвърждаване на учителската професия като регулирана

116.Донка-Симеонова«Образоването да е държавен приоритет, като всички деца в училищна възраст да имат достъп до съвременното училище, а учителската професия да се утвърди като професия с висока обществена значимост и престиж». Това заяви Донка Симеонова, кандидат за народен представител в 27-и Старозагорски изборен район. За БСП приоритетите в сферата на средното образованието са изведени още в програмата „Визия за България“.

«Ние сме за устойчиво повишаване на средствата за образование и наука, безплатни учебници за всички ученици от 1-ви до 12-и клас, достъпно и разбираемо съдържание на учебниците, нови училищни планове и програми, ново учебно съдържание, един учебник по предмет за клас, много помагала според потребностите на учениците», заяви Симеонова. Тя допълни, че е необходима нова национална политика за подкрепа на българския учител. Според нея проблемът не е личностен. Българският учител трябва да се чувства защитен и сигурен. «БСП предлага ново отношение към българския учител с грижа и внимание, очертава политика в подкрепа на педагогическите кадри в дългосрочен план», категорична е тя.

«Необходимо е, ежегодно увеличаване на учителските заплати и утвърждаване на учителската професия като регулирана», допълни Симеонова. Тя благодари на учителите за техните усилия, творчество, безсънни нощи и професионализъм, с които дават знания на децата и учениците.

Донка Симеонова е учител по история и училищен директор. Специалист по публична администрация, началник на РИО на МОН в Стара Загора 2013-2014 г., общински съветник от 2011 до 2015 г. Депутат в 44-о Народно събрание от Старозагорски изборен район.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн