Часът на Земята обедини хиляди хора у нас в подкрепа на природата

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

WWF с виртуален спектакъл в най-мащабната глобална природозащитна инициатива

unnamed (10)И тази година Часът на Земята обедини хиляди хора у нас около каузата за опазване на природата. В контекста на пандемията с Covid-19 и в съответствие с въведените здравни мерки, отбелязахме световния празник на околната среда в дигиталното пространство. Повече от 5500 зрители у нас се насладиха на виртуалния спектакъл, организиран от WWF България, седейки удобно на канапето вкъщи.

Концертът с участието на популярни артисти от българската театрална и музикална сцена започна точно в 20:30 ч., когато по стара традиция милиони хора по целия свят изгасиха светлините у дома, демонстрирайки солидарност и единство в името на нашия общ дом – планетата Земя. Той беше излъчен на фейсбук страницата на WWF България.

Водещ на шоупрограмата беше неподражаемият комик Ники Станоев. А в името на природата в концерта със свои хитове се включиха РДМК, Елена Сиракова, Маги Алексиева – MEY и Тома Кордоли, група „Парапланер“, Керана и космонавтите, както и BunyVerse & Strela. Зрителите имаха възможност да се насладят и на невероятната хореография на Коста Каракашян, изпълнена на фона на египетските пирамиди. Каузата на WWF привлече към редиците на природозащитниците и още много известни имена, сред които Здрава Каменова, Диляна Попова, Албена Юрукова. Всички те се включиха в кампанията за Часа на Земята 2021, като намериха начин да дарят частичка от своя труд в полза на околната среда. WWF специално благодари на всички, показали своята ангажираност към природата.

„Въпреки тежката ситуация, в която се намираме като общество, екипът на WWF България направи всичко възможно и тази година да отбележим подобаващо Часа на Земята. Не бива да забравяме този момент от годината, защото, макар и за кратко, той ни свързва с милиони хора от цял свят, обединени от една важна кауза – опазването на нашата планета и бъдеще. Нека се сещаме за този миг през цялата година и с примера си да вдъхновяваме все повече и повече хора да мислят за природата в ежедневието си“призова Веселина Кавръкова, изпълнителен директор на WWF България.

Четиринадесетото поредно издание на Часа на Земята у нас вече е в историята, но грижата за природата продължава. Тази година WWF превръща Часа на Земята в Месец на Земята с фокус върху един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години. За да разберете какво предстои и за да бъдете част от него следете информационните канали на WWF.

Повече за дейността на природозащитната организация за опазването на мечките и как всеки може да стане закрилник на мечка, вижте на wwf.bg/mechki.

Часът на Земята в България се реализира с безвъзмездната медийна подкрепа на БНР, БНР-Бургас, БНР-Варна, bTV радио, радио N-JOYрадио и информационна агенция „Фокус“, сп. National Geographic, сп. Розали, КИНО НОВА, Diema Family, NOVA Sport, Vesti.bg, Sinoptik.bg, ClubZ.bg, OFFNews.bg, Под Тепето и  сп. „Българка“.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн