“БСП за България” с конкретни мерки за ресторантьори и хотелиери

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Намаляване на ДДС за храни, семейното подоходно облагане и премахване на плоския данък ще подпомогнат бранша
*
сн_17-03Кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България“ от Старозагорски изборен район Георги Гьоков, Драгомир Стойнев, Пламен Караджов и Неделчо Маринов се срещнаха с представители на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора.

Председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Вени Петрова очерта основните проблеми за сектора: липсата на електронно правителство, огромната данъчна тежест както към държавата, така и към общините и дългогодишния недостиг на професионално подготвени кадри.

Заради ограниченията от Ковид и неясната ситуация с развитието на пандемията, част от бранша е пред фалит или е на ръба на оцеляването, заявиха присъстващите. Един от най-големите проблеми, според тях, са непосилните данъци и такси.

„Изходът е премахването на плоския данък и въвеждане на прогресивно подоходно облагане“, заяви Драгомир Стойнев, втори в листата. Той обясни, че това ще намали огромното неравенство. Само 120 хил.души с по-високи данъци щели да плащат с 5% по-високи данъци. С въвеждането на семейното подоходно облагане близо 756 000 семейства ще плащат по-ниски налози. Подпомагането на младите семейства с едно, две и повече деца ще помогне за решаването и на друг проблем- демографската криза.“Държавата трябва да помогне на младите хора, за да останат тук», подчерта Стойнев.

„Близо 15 години съм бил част от този бранш и виждам, че през последните години проблемите не само че не се решават, а се задълбочават“, каза Пламен Караджов, трети в листата на социалистите. Според него е необходимо да се улесни административният достъп до мерките за подпомагане, а намалената на 9% ставка на ДДС за храни да стане постоянна. „Спешно трябва да се изготви държавна обща стратегия за рекламиране на туристическия бизнес, защото тепърва започват тежките години за този бранш“, заяви Пламен Караджов.

Неделчо Маринов, пети в кандидатдепутатската листа на „БСП за България“ бе категоричен, че помощта, насочена към засегнатите браншове, трябва да достига до тях по-бързо и по-лесно, мерките да бъдат по-ясни и директни и да се скъси административно дистанцията между държавата, бизнеса и нуждаещите се от подкрепа.

В предизборната си програма Коалиция „БСП за България“, с №4 в интегралната бюлетина, се ангажира с изработване на държавна политика за различните видове туризъм, специална държавна програма за обезпечаване на кадрите в туризма и ресторантьорството, добавяне към списъка с професиите за професионално образование и обучение на нужните за туризма специалности, създаване на гаранционен фонд за туроператорите, лансиране на специални програми за туризма и частично държавно субсидиране чрез предоставяне на туристически ваучери, актуализиране на законодателството в областта на туризма, съобразявайки с новите реалности.

*
Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн