Ангел Джамбазки: Зелената сделка ще бъде катастрофа с национални мащаби

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Angel DZHAMBAZKIЗелената сделка не трябва да бъде допускана, защото ще бъде катастрофа с национални мащаби, настоява зам.-председателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки.

Заради Европейския зелен пакт той прогнозира тежки дни пред Старозагорски регион. Заплахата по думите му е заради безобразното поведение на редица български управляващи. Ангел Джамбазки припомни собствената си яростната съпротива срещу безумието наречено „Зелена сделка“ в качеството си на евродепутат.

Моя последователна като представител в Европарламента е била срещу това безумие, което застрашава хиляди работни места в Източномаришкия басейн, категоричен е Ангел Джамбазки.

Унищожаването на енергетиката основана на въглища ще засегне не само Старозагорска област, но и редица други области, а и цялата българска енергетика, предупреди зам.-председателят на ВМРО. Той припомни, че неотдавна при студено време излезе от строя за 24 часа един от реакторите на атомната централа „Козлодуй“. По това време единственият балансьор, който успя да съхрани електроенергийната система на България беше Източномаришкия басейн и електричеството произвеждано там. И, ако се бяха вслушали в зелените утопии, в за едно денонощие държавата щеше да бъде без ток, отбеляза Джамбазки. Той препоръчва на всеки един зелен утопист да спре да използва електричество, за да се топли и да си свети вкъщи, защото според тях това не е екологично.

Тази битка ще стои пред всяко българско правителство. Като задача №1. Управляващите трябва да водят политика, която да не допусне загубата на работни места и унищожаването на българската енергетика, смята Ангел Джамбазки. Според него има редица български партии, които абсолютно безотговорно и безумно прокламират тези, свързани със закриването на въглищните централи, защото знаят, че никога няма да управляват. Той не изключва и че те са стимулирани от външни интереси. Ангел Джабазки ги призова да излязат с лицата си пред старозагорските избиратели и честно да им обяснят какво ще се случи, ако се изпълнят техните утопии.

*

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн