Тракийският университет и тази година с приз от наградите на “24 часа”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

От 1 март на територията на ТрУ отваря врати първата ветеринарна болница в България
*
domakiniprof. MihailovИ тази година Тракийският университет получи призовото място в направленията Ветеринарна медицина и Животновъдство на традиционните ежегодни награди на „24 часа“, които са подкрепени от МОН и са съобразени с официалната класация на рейтинговата система за 2020 г. за висши училища в страната.

Онлайн-събитието започна с дебати на тема: „Най-добрите университети – близо до бизнеса“. Домакини на срещата бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, изпълнителният директор на „24 часа“ Венелина Гочева, проф. Николай Вълчанов от КРИБ и Георги Стойчев от Консорциума за рейтингови класация. Участници бяха представители на най-успешните фирми в България и ректорите на наградените университети.

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков благодари за признанието: „За мен е чест и привилегия да получа тази престижна награда за втора поредна година като ректор на Тракийския университет. Ние продължаваме да работим активно и използвам възможността да съобщя радостната новина, че на 1-ви март на територията на университета ще отвори врати първата ветеринарна болница в България.“

Наградата за Старозагорската алма матер беше връчена от проф. Николай Михайлов (на втората снимка), който наскоро беше удостоен с почетната титла на Тракийския университет Доктор Хонорис Кауза.

“Поздравявам ректора на Тракийския университет доц. Ярков и екипа му за начина, по който надграждат развитието на висшето училище: 100% изпълнение на държавния план за прием на студенти; патентоване името на Университета и стартиране производството на биопродукти от мляко и месо, както и производството на вино, очаквам да включите и зърнените култури…; Министерският съвет Ви подкрепи в разкриването на Институт за устойчив преход и развитие в структурата на Университета, в партньорство с Техническия университет – София, Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, общинските власти, национално представителни организации на работниците и служителите. За мен е чест символично да Ви връча наградата, доц. Ярков. Продължавайте смело и с хъс да реализирате идеите си. Вие и екипът Ви формирате принадена стойност и в образованието, и в науката, и в бизнеса. Успех!“ – каза проф. Николай Михайлов.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн