ВМРО подарява патриотични мартеници в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

картички 2акартички 3ВМРО-Стара Загора за поредна година ще зарадва старозагорци с мартеници и картички по повод Баба Марта. Подаръците са ръчно изработени от членовете на младежката организация на партията, съобщи председателят й Никола Чакалов.

Инициативата е традиционна и се реализира от младежите на ВМРО в цялата страна. Старозагорската организация се включва в нея за трета поредна година.

Към уникалния български символ на здраве и благополучие от ВМРО са добавили и трибагреника. „Пазете традициите!“ е изписано на картичката. Това е и нашето основно послание като български патриоти. Нека съхраним обичаите си. Те са нишката, която свързва поколенията българи, отбеляза Никола Чакалов.

На гърба на картичката, с която воеводите честитят Баба Марта на съгражданите си, от ВМРО припомнят легендата за мартеницата.

От 26 февруари до 1 март в 11 ч. членове на младежката организация на ВМРО ще започнат да подаряват патриотичните мартенички на старозагорци, които преминават през градинката, разположена до катедралния храм “Св. Николай”.

Никола Чакалов увери, че младежката организация ще подари червено-белия символ на поне 1000 старозагорци.

картички 1
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн