Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще инспектира възстановените самолети СУ-25

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

SU-25Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще инспектира утре, 26 февруари, ремонтираните и възстановени самолети СУ-25 в авиобаза „Безмер“. На събитието ще присъстват заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков.

Осем щурмови самолета СУ-25 преминаха основен капитално-възстановителен ремонт. Машините са с изцяло модернизирана система за навигация, с възможности за спътникова навигация. С това се осигурява по-голяма информационна осведоменост на пилота за изпълнение на задачите. Значително са разширени възможностите за използване на ракетно въоръжение, подменени с нови са радиостанциите, които позволяват едновременно връзка и прослушване на две честоти, включително и осъществяване на контакт със сухопътен и морски компонент.

Внедрените системи правят възстановените Су-25 по-боеспособни и многократно по-ефективни за изпълнението на основните задачи по осигуряване на непосредствена авиационна поддръжка, изолиране на района на бойните действия и подпомагане воденето на боя от формированията на сухопътни и военноморски подразделения и части.

(Модернизацията на 8 от 14-те СУ-25, с които армията ни разполага, бе извършена в авиоремонтния завод в гр. Барановичи, Брестка област на Беларус, на стойност 99 млн. лв. с ДДС – бел. ред.).

#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн