Откриват Фермерски пазар в Казанлък от началото на март

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

От началото на март 2021 в Казанлък ще бъде открит Общински фермерски пазар. Той ще бъде разположен в източната част на града, непосредствено до ж.к.“Изток“. Инициативата казанлъчани да имат възможност да закупуват екологично чисти храни, предложени от местни земедлци и животновъди, е на кмета Галина Стоянова.

За да се включи местен производител към Фермерския пазар е необходимо да подаде искане към кмета, след което Община Казанлък издава разрешително за ползване на открита или закрита площ.

След проведени срещи със заинтересовани лица Общината е разработила набор от правила, на които всеки участник на земеделското тържище трябва да отговаря. Сред тях водещи са изискванията за хигиена и безопасност на предлаганите храни и набор от необходимата документация според вида производство.

Искане за ползване на площ на Общинския фермерски пазар може да се изтегли от сайта на Община Казанлък или да се получи на гише № 6 „Търговия и туризъм“ в деловодството на Общината.

10 (3)7 (1)

20 (3)12 (2)
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн