Повишен интерес за сватби на 20.02.2021 година в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Svatba 660Първата сватба за 2021 г. в Стара Загора е била на 5 януари, сочи справката на Дирекция „Гражданско състояние“ към Община Стара Загора. Като интересна за бъдещите младоженци се очертава датата 20.02.2021 г., за която има записани вече пет сватбени ритуала. На следващия ден – 21.02.2021 г., заветното „да“ ще си кажат две влюбени двойки. Тези две дати са били предпочитани и през миналата година, споделят служителите в ГРАО. Младоженците вярват, че еднаквите цифри ще им донесат щастлив семеен живот.

Предстоящият празник Свети Валентин, който голяма част от влюбените празнуват, е изгубил чара си за сключване на граждански брак, става ясно още от броя на заявилите желание за церемония на 14 февруари в старозагорската община – само две бъдещи семейства.

От началото на годината до момента 14 двойки са се врекли във вярност в Стара Загора.

Записванията за извършване на бракосъчетания са започнали още през декември на миналата година, но безпрецедентната ситуация и въвежданите противоепидемични мерки отказват някой от двойките да насрочат дата, за да узаконят любовта си, допълват още от Дирекцията. Традиционно се очаква през пролетно-летните месеци да бъде повишен броят на заявилите желание да станат семейство, като до момента по-голям интерес има заявен за 8 май.

През 2020 година новите млади семейства в Стара Загора бяха близо 500.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн