Проф. Минко Балкански дари ученици със своя автобиографична книга

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

подарък - 1подарък - снимка 2Всичките 52-ма ученици от Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ получиха подарък от своя патрон. Световноизвестният учен и меценат проф. Балкански подари по две книги на всеки ученик – едната е неговата автобиографична книга „Устрем и воля“, а другата – „В защита на алтруизма“.

В книгата си „Устрем и воля“ проф. Балкански разказва за своя живот и за осъществената си житейска мечта и показва, че с упорство, работа и неотменна вяра човек може да постигне всичко.

Всяка книга „Устрем и воля“ е подписана от проф. Балкански с посланието към всеки:

„Приемете с моите най-искрени пожелания тези две книги!
Уверен съм, че с тях Вие ще сте още по-устремени, по-волеви.
С повече алтруизъм бъдете още по-щастливи!
Искрено Ваш, проф. Минко Балкански,
Париж – Франция, 01.02.2021 г.“

Подаръците бяха връчени от г-жа Яна Ковачева – организатор „Учебни дейности“. По време на връчването им тя обяви конкурс за написване на есе на тема „Устрем и воля“ и „В защита на алтруизма“.

Участниците в конкурса трябва да са на възраст между 14 и 18 години.

Изискванията към писмените творби на кандидатите са текстът да бъде написан на шрифт 12 и междуредово отстояние 1,5. Есетата следва да бъдат оригинални и непубликувани, да бъдат напечатани в обем до 700 думи на български език. Писмените работи можете да изпращате на електронен адрес fmb.shkoli@gmail.com в срок до 30.04.2021 г.

Заедно с есето кандидатите трябва да изпратят трите си имена, година на раждане, занятие, адрес за обратна връзка, e-mail и телефон.

Отличените участници в конкурса ще получат сертификати, покана за участие в летните школи на фондация „Миню Балкански“ и други награди.

Информация за победителите в конкурса ще бъде публикувана на сайта на фондацията до 1 юни 2021 г..

Ръководители на летните школите на фондация „Миню Балкански“ и през 2021 г. ще са изтъкнати професори и педагози, подготвящи участници в национални и международни състезания и олимпиади като Теодосий Теодосиев, Никола Каравасилев, проф. Сава Гроздев, проф. Росен Николаев, проф. Веселин Ненков, доц. д-р Васил Хаджиилиев, доц. д-р Ганчо Ганчев, Ирина Шаркова, Любомир Любенов, Надя Кискинова, Диман Михнев, Ивайло Хартарски, Богдан Станков, Любен Личев, Виолета Найденова, архитекти, физици и информатици, астрономи, завършили престижни университети и висши училища в Европа и САЩ, работещи в световноизвестни фирми.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн