Мария Бонева е новият управител на общинското дружество “Мересев” ЕООД в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Maria BonevaСлед проведен конкурс за избор на управител на общинското търговско дружество „Мересев“ ЕООД, комисия с председател Иванка Сотирова, зам.-кмет, предложи за гласуване на днешното заседание на Общинския съвет двама от явилите се четирима кандидати: Мария Бонева и Маргарита Димитрова. С 40 гласа “за”, 2 “против” и 7 “въздържал се” местният парламент одобри на поста Мария Бонева. Досегашният управител Таня Славова е освободена от длъжност.

Мария Бонева е 39-годишна, има магистратура от Стопанската академия “Д. Ценов” в Свищов. В изказването си тя акцентира на необходимостта от финансова стабилзация на изпадналото в криза дружество чрез оптимизация на производствените процеси, по-добър маркетинг и подобряване на пазарните позиции на произведената в “Мересев” продукция, с цел повишаване на приходите от продажба. Ще се развие компютърната бродерия и текстилния принт. Ще се търси допълнителен пазар на услугата “подвързване” и на изработката на опаковки. Ще се засили делът на шевните изделия – работно и медицинско облекло. Със съдействието на Община Стара Загора “Мересев” ще търси поръчки от детски градини, ясли, училища и здравни заведения. Ще се търси участие на дружеството в програми и европейски проекти с инвестиционна и социална насоченост.

С оглед на социалните функции, които изпълнява дружеството като специализирано предприятие за хора в неравностойно положение, новият управител ще запази на числеността на персонала.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн