622 са жилищата общинска собственост в Стара Загора през тази година

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DCIM100MEDIADJI_0040.JPGНа днешното си заседание, проведено поради епидемичната обстановка онлайн, Общинският съвет в Стара Загора прие разпределението на жилищата от общинския жилищен фонд за 2021 г.

Те образуват 4 групи: жилища за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди, ведомствени, резервни и жилища за продажба, замяна и обезщетяване на бивши собственици, чийто имоти са отчуждени за общински нужди, през 2021 г.

Разпределението по групи на жилищата от общинския жилищен фонд е както следва:

* Жилища за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди. В тази група попадат крайно нуждаещите се граждани – с ниски доходи и без собствени жилищни имоти, които отговарят на изискванията на чл. 7 от съответната Наредба. Основната част от общинския жилищен фонд – 579 жилища, представляващи 93% от общия брой, е за настаняване по този ред.

* Ведомствени жилища. Ведомствените жилища са предназначени за временно настаняване на лица, работещи на постоянно трудово или служебно правоотношение в общинската администрация за времето, до прекратяване на същото. Към момента в такива жилища са настанени семействата на 6 общински служители. Във ведомствените жилища могат да се настаняват и лица, които с дейността си допринасят за развитието на общината за времето, за което заемат длъжността и упражняват дейността. Ведомственте жилища през 2021 г. са 27.

* Резервни жилища. Резервните жилища са за настаняване на лица, чиито жилища са засегнати от природни и стихийни бедствия, както и такива с остри социални и здравословни проблеми. Общия брой на предвидените за 2021 г. резервни жилища е 12.

* Жилища за продажба, замяна и обезщетяване на бивши собственици, чиито имоти са отчуждени за общински нужди. В тази група през 2021 г. са 4 жилища.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн