Деца от старозагорските домове – с подаръци чрез Националното сдружение на сираците

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
20201221_101907Националната инициатива “Коледа за всяко дете”, организирана от Националното сдружение на сираците в България достигна днес и до децата и младежите от домовете за деца, лишени от родителска грижа в Стара Загора. Председателят на Сдружението Слави Михайлов и Д-р Антония Тодорова от социалната дирекция на община Стара Загора посетиха домовете “Теофано Попова” и “Мария Терезия”. Освен празнични торбички с лакомства, всичките 18 възпитаници получиха и мобилни телефони като подарък от “Техномаркет”. Устройствата са дарени в изпълнение на Договор за дарение между Сдружението и “Техномаркет” за удовлетворяване нуждите на социални институции и училища в страната, съгласно волята на Дарителя.

“По време на срещата проведохме разговор с децата и от първо лице – съобщи Слави Михайлов. – От д-р Тодорова те разбраха, че няма да бъдат разделяни и остават в града на липите до края на месец юли 2021 г. Това беше най-якото нещо, което искаха да чуят децата. Сега грейнаха усмивки по лицата им и така Коледните и Новогодишни празници вече имат смисъл за тях.

Тук е моментът да благодарим на кмета на Стара Загора г-н Живко Тодоров и неговият екип за човешкото отношение и адекватна подкрепа към тези деца. Вярваме, че с новите устройства децата от този момент нататък ще запечатат най-хубавите и красиви моменти от живота и ще имат възможност да се включват активно в онлайн обучението. Благодарим на всички добри хора за подкрепата, която ни оказвате да зарадваме повече деца в нужда. Бъдете здрави и благословенни! А ние продължаваме напред, за да зарадваме още деца!”

Празничните торбички достигнаха и до възпитаниците на ДДЛРГ “Българка” Стара Загора.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн