Проф. д-р Лилия Пекова е носител на голямата награда „Добрият Самарянин“ за 2020 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
UMBAL-Stara-Zagora-nagrada-04Разписание - градски транспорт >>>>Началникът на Клиниката по инфекциозни болести при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ проф. д-р Лилия Пекова е носителят на голямата награда на Сдружение „Самаряни“ за 2020 г. – „Добрият Самарянин“. Статуетката и сертификатът ѝ бяха връчени в залата на болницата от изпълнителния директор на Сдружението Димо Димов.

Заедно с това УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора получи и Отличието на общността, което беше връчено на заместник-изпълнителния директор на Университетската болница доц. д-р Георги Минков.

„Проф. Пекова, имам честта да Ви връча статуетката, която е уникална интерпретация, с която се присъединихме към европейското и световното наследство на самарянството. В случая Добрият Самарянин е изобразен като лекар, не само който помага на изпадналите в беда. Той има на гърба си с крила, едното от които е в процес на растеж. С това искаме да кажем, че за нас, хората като Вас, които помагат на другите с риск за собствения си живот, са повече от хора, те са ангели. Скъпи лекари, пожелавам Ви Бог да Ви благослови в трудния път на тази професия!“ – това сподели при връчването на статуетката Димо Димов.

„Това е израз на признание към мен и всички колеги, с които работим заедно – лекари, медицински сестри и санитари, които давам всичко от себе си, за да вдигнем пациентите от леглата им и да ги изпратим обратно вкъщи и на работа“ – каза в знак на благодарност проф. д-р Лилия Пекова.

В годината, белязана от световната пандемия заради COVID-19, Сдружение „Самаряни“ и всички партньори счетохме, че годишните награди „Добрият Самарянин“ трябва да изразят нашата всеобща човешка признателност към всички медици, които са на първа линия и ежедневно спасяват човешки животи. Днес сме в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, за да връчим Отличието на общността на всяко едно от лечебните заведения, в които се лекуват пациенти с коронавирус“ – заяви Мария Данева от Сдружение „Самаряни“.

„Зад това отличие стои признанието на цялата старозагорска и казанлъшка общественост. Вие сте нашите истински герои и пример за подражание. Вие сте повод за нашето смирение, защото се борите за живота и здравето на всички нас, за да може общността ни да пребъде и да я има. Изразявам нашата дълбока благодарност и уважение към вашия труд“ – с тези думи към заместник-изпълнителния директор на Университетската болница доц. д-р Георги Минков се обърна Димо Димов.

„Приемам това признание като оценка за всичко това, което правим повече от осем месеца. Благодаря Ви!“ – каза доц. д-р Георги Минков.

UMBAL-Stara-Zagora-nagrada-01UMBAL-Stara-Zagora-nagrada-03
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн