Документално кино през октомври в Регионална библиотека “Захарий Княжески” – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DJJ-4831Тази есен независимият пълнометражен документален филм на Димана Шишкова “Случаят Бедечка” се завръща с нова прожекция в Града на липите.

На Димитровден (26.10.2020 г.) от 19 ч. 68-минутният документален филм „Случаят Бедечка“ ще се срещне за втори път със старозагорските зрителите. След успеха на премиерата в Къщата на Архитекта през юли “Случаят Бедечка” се готви за нова прожекция, този път в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Филмът представя едно лично пътешествие, което започва от родния град Стара Загора и преминава през три континента. С любопитни примери за усилията на гражданското общество в Берлин, урбанистичен проект за устойчив град в панамската джунгла и среща с коренното население на Венецуела – филмът търси широк поглед за значението на зелените градски площи и проблемите, които съпътстват трансформацията им в България и по света.

След прожекцията зрителите ще имат възможност да се включат в дискусия с екипа на филма.

Поради наложените противоепидемични мерки събитието ще се проведе при редуциран капацитет до 70 души. Входът е свободен. За да осигурите своето място, можете да направите предварителна резервация на: https://www.eventbrite.com/e/125214972353

За актуална информация последвайте Facebook събитието: https://www.facebook.com/events/640317673198922/

Трейлър на филма: https://youtu.be/JfcjnnZ9iVM
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн