Детските спортни игри Старозагорски олимпийски надежди ще се проведат по различен начин

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
detsi-igri-8detsi-igri-10УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА, 

Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и на Стара Загора, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора, в партньорство с Община Стара Загора, организират за девета поредна година Детски спортни игри Старозагорски олимпийски надежди.

Поради епидемичните условия, Игрите тази година ще се проведат на открито, по различно време, на различни площадки и по различни видове спорт. Въпреки ограниченията се очаква в тях да вземат участие над 800 деца от различни спортни клубове не само от Стара Загора. Събитието е посветено на Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста и е в чест на мс Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец.

Игрите, провеждани ежегодно от 2012 година досега, в които взеха участие над 4500 деца спортисти, преминаваха много успешно. Това ни дава увереност, че тази проява е изключително полезна за популяризиране и за развитие на детския спорт в региона и че трябва да се провежда ежегодно, независимо от обективните трудности. Правим усилия по време на Игрите младите състезатели да се срещнат с повече от своите спортни кумири – заслужили и прославени деятели на българския спорт.

Като първа такава проява ще бъде подкрепата на Детски лекоатлетически турнир „Берое“, организирано от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, който ще се проведе на 24 октомври т.г., В него ще вземат участие 298 деца спортисти от цялата страна.  Вижте участващите клубове и програмата на турнира.

За следващите прояви в рамките на Детски спортни игри Старозагорски олимпийски надежди ще ви информираме допълнително.

ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ

5664388
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн