Двама отиват в затвора за кражби от къщи в с. Зимница

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Казанлък са осъдени Б.С., на 32 г., и Д.И., на 42 г., за това, че в периода от неустановена дата през месец юни 2019 г. до 14.10.2019 г., сами и в съучастие помежду си, при продължавано престъпление – на пет пъти, и в условията на опасен рецидив, от частни домове и автосервиз, находящи се в с. Зимница, общ. Мъглиж, чрез разрушаване и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имоти – счупване на предно ляво ветроупорно стъкло и повреждане на патрона за отключване на товарен автомобил, счупване на дясно огледало и счупване на корите на четирите врати на два леки автомобили, разбиване на брава на входна алуминиева врата на къща със счупване на двоен стъклопакет, изкъртени и разбити врати и брави, са отнели чужди движими вещи – техника, одеяла, килими, дрехи и др., на обща стойност 2552 лв., от владението на различни собственици – престъпление по чл. 196 ал.1 вр. чл. 195 ал. 1 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 29 ал.1 вр. чл. 26 вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Казанлък е наложил на Б.С. наказание от 7 години лишаване от свобода, а на Д.И. – наказание от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Присъдата е влязла в законна сила и двамата изтърпяват наказанията си в затвора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн