51 нови случая на коронавирус в Старозагорска област в петък, 16 октомври

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
RZI 300 1На 16 октомври потвърдените случаи на коронавирус в Старозагорска област са 51. Сред новозаразените е ученик в 11 клас в Профилираната природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък. Той е в добро състояние и е на домашно лечение. Паралелката е поставена под карантина. В гимназията се извършва крайна дезинфекция.

През последните две седмици се доказа дифузно разпространение на вирусната инфекция COVID-19, което се вижда и от увеличения брой на заразените в област Стара Загора. Тенденцията за нарастване на заразените от COVID-19, както и от други респираторни заболявания, се дължи на настъпилия есенно-зимен сезон и увеличените контакти между хората в затворени помещения. Налице е и повишаване на броя на изследванията с PCR тестове в лицензираните медико-диагностини лаборатории.

РЗИ Стара Загора призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн