Полицията започна проверки, глобява за неносене на маски в магазини и автобуси

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
___MVR gerb 260ОДМВР – Стара Загора засилва контрола за спазване на противоепидемичните мерки на закрити обществени места.

Във връзка с обявената с решение №325/14.05.2020 г. на Министерски съвет извънредна епидемиологична обстановка и съгласно разпоредбата на т.5 от заповед №РД-01-548/30.09.2020 г. на Министъра на здравеопазването, съгласно която всички лица, които се намират в закрити обществени места са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърта, шал, шлем и др.), в периода от 12.10.2020 г. до 15.10.2020 г. от служители на ОДМВР – Стара Загора са извършени 50 проверки за правилното носене на защитни предпазни средства в големите търговски центрове, хипермаркетите, магазините и автобусите от градския транспорт.

При извършените проверки са съставени 6 акта за установени административни нарушени и 30 лица са предупредени да носят предпазните си средства по правилен начин. Глобата за неносене на защитна маска или друго защитно средство на закрито обществено място е в размер на 300 лв.

Предвид усложняването на епидемиологичната обстановка в страната и повишаването на заболеваемостта от COVID-19, контролът, извършван от ОДМВР – Стара Загора, за спазване на противоепидемичните мерки ще остане засилен и през следващите дни.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн