Отличиха най-добрите в конкурса „Поздрав за 24 май“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
543656532По повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост Община Стара Загора и отдел „Образование“ организираха онлайн конкурс на тема „Поздрав за 24 май“ .

В него се включиха ученици от първи до дванадесети клас на училищата в общината. Те трябваше да се справят с предизвикателството поздравът да бъде максимално кратък, не повече от 45 знака или 4 реда.

Целта бе да се стимулират творческите заложби на учениците, да покажат оригинални виждания и фантазия.

Специална комисия оцени изпратените творби.

Първото място бе присъдено на Горан Троянов Гочев, на 9 г., от Стара Загора. Момчето е ученик в 3а клас на Основно училище „Кирил Христов“ в Стара Загора. Неговият поздрав е съчетан с рисунка, изобразяваща братята Кирил и Методий.

На второ място се класира Зара Дамянова Колева на 8 години, ученичка във 2а клас в Пето основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора.

Третото място е за Захарина Милкова Йовчева, ученичка от 1 клас в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Хан Аспарухово, община Стара Загора.

Бе присъдена и колективна награда на ученици от пети клас от XII основно училище „Стефан Караджа“ в Стара Загора.

Отличените ще получат награди, а всички участници грамоти. Творбите ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата „Образование – Стара Загора“.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн