Започна турнир на снайперските тимове в Сухопътните войски

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
След първата дисциплина водят тимовете на Втора механизирана бригада
*
4 (2)1 (4)Турнир за оценяване подготовката на снайперските тимове в Сухопътните войски, който ще продължи 26 часа, започна днес, 20 май, на Огневи комплекс „Батмиш” край Сливен. Всяко формирование участва с два тима, а всеки тим е от по двама снайперисти. Дисциплините, в които мерят сили снайперистите от Сухопътни войски, са „Издебване” (в продължение на три часа), „Динамична стрелба с пистолет „Макаров” (два часа), „Ориентиране”, (през нощта от 03.00 до 07.30 ч).

Турнирът приключва на 21 май със „Стрелба със снайперова пушка”, която ще продължи четири часа.

Надпреварата се провежда за втора поредна година и е част от утвърдения план за подготовка на формированията от Сухопътните войски през 2020 г. Участват отбори от Втора механизирана бригада – Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, Бригадно командване – Благоевград, Единен център за начална подготовка (ЕНЦП) – Плевен, Първи разузнавателен батальон – Свобода и 101-ви алпийски полк – Смолян.

Домакин на турнира е Центърът за подготовка на специалисти (ЦПС) в Сливен с командир полковник Любомир Вачев, който изтъкна спецификите, с които се отличава подготовката на снайперистите и пожела успех на всички участници.

Огневи комплекс „Батмиш” е познат терен за домакините и затова ЦПС – Сливен не сформира свой отбор, а участва с добре подготвен съдийски състав.

В първата дисциплина „Издебване” най-добре се представиха тимовете на старозагорската Втора механизирана бригада, Бригадното командване – Благоевград и ЕЦНП – Плевен. За крайното класиране са важни точките и от четирите дисциплини.

32
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн