Задържаха 43-годишен за закана с убийство и побой

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Д., на 43 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че 16.05.2020 г. в Стара Загора е отправил закани с убийство спрямо другиго, като използвал нож и това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс;

* и за това, че на 16.05.2020 г. в Стара Загора по хулигански подбуди причинил на другиго лека телесна повреда, изразяваща се в нанесени удари с юмрук в задната част на врата, което е причинило временно разстройство на здравето, неопасно за живота – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу И.Д. досъдебно производство е установено, че той се познавал с пострадалата жена. На 16.05.2020 г. тя била в парк „Петко Енев“ (Станционната градина) в Стара Загора. Там пристигнал и И.Д., който се насочил към пострадалата. Тя видяла, че той е в лошо настроение и решила да не му обръща внимание. Това ядосало обвиняемия и той нанесъл няколко удара с юмрук в задната част на главата и врата на пострадалата. След физическото нападение пострадалата побягнала, а обвиняемият И.Д. извадил нож и започнал да я преследва, крещейки, че ще я убие, като я заколи. Бил подаден сигнал на телефон 112 и обвиняемият бил задържан.

Обвиняемият И.Д е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления против собствеността и против личността. Той е изтърпял наказание лишаване от свобода по последната си присъда и е бил освободен от затвора през март 2020 г. Престъплението по чл.144, ал.3 вр.ал.1 от НК, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан И.Д., се наказва с лишаване от свобода до шест години.

Взетата спрямо И.Д. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн