401 кандидатстуденти се явиха на онлайн предварителен изпит и тест по биология в Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSCN1029DSCN0965381 кандидатстуденти се явиха днес на онлайн предварителен изпит по биология и 20 на теста по биология.

Ректорът на висшето учебно заведение доц. д-р Добри Ярков се включваше непосредствено преди началото на всеки изпит във видеоконферентна връзка с кандидатите, за да ги поздрави и да им пожелае успех.

Заместник-ректорите доц. Нели Грозева и проф. Мирослав Карабалиев инструктираха кандидатите и квесторите при тегленето на изпитните варианти. На лотариен принцип кандидатстуденти избираха един от предоставените затворени пликове както за изпита, така и за теста по биология.

Изпитът по биология беше с продължителност 3 часа. Включваше 90 въпроса от учебния материал от 8-ми, 9-ти и 10-ти клас, като кандидатстудентите бяха разделени в два различни часови диапазона – от 08:00 часа и от 13:00 часа.

Тестът по биология, който започна в 10 часа, беше с продължителност 2 часа и включваше 50 въпроса от учебното съдържание за 9-ти и 10-ти клас.

Продължава да расте интересът към предварителните онлайн кандидатстудентски изпити в Тракийския университет сред кандидатстудентите от цялата страна.

Проведените днес изпити в Тракийския университет – Стара Загора, са най-мащабните неприсъствени предварителни кандидатстудентски изпити в страната.

Следващите онлайн изпити предстои да се проведат на 25-ти април.

Ректорът на Тракийския университет доц.д-р Добри Ярков се обърна с послание към кандидатстудентите

Ректорът на Тракийския университет доц.д-р Добри Ярков пожела успех на кандидатстудентите

#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн