Митрополит Киприан отслужи на Лазаровден св. Божествена Златоустова литургия в храм “Св. Троица”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_5297На днешната Лазарова събота Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи св. Божествена Златоустова литургия в храм „Св. Троица“. Владиката припомни на миряните, че в дните на Великия пост е необходимо всички заедно да се изправим срещу пандемията спокойно и разумно, със силна вяра и твърда надежда, с постоянна и неуморна молитва, с отговорност и дисциплина, и с взаимна грижа помежду ни.

От утре, 12 април, когато църквата ще отбележи християнския празник Вход Господен в Йерусалим, по-известен като Цветница, богослуженията, в които ще участва дядо Киприан, се концентрират в Катедралния храм „Св. Николай“. Светата Божествена Златоустова литургия е с начален час 09:30 и ще бъде излъчвана на живо в новосъзадената страница на Старозагорската света митрополия в социалната мрежа Facebook. Припомняме, че след среща на Св. Синод и министър-председателя Бойко Борисов бе решено на миряните да не бъдат раздавани върбови клонки и цветя, с цел предпазване на населението от зараза с COVID-19.

Митрополит Киприан за пореден път призова гражданите да останат по домовете си и апелира тези, които са в храмовете, да поддържат лична хигиена, да ползват предпазни маски, да спазват регламентираното разстояние и да изпълняват указанията на органите на реда за пропускателния режим.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн