Актуални проблеми ще обсъдят на обща епархийска конференция в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Mitropolia 365Обща епархийска конференция на всички духовници, епархийски съветници и административни служители в Старозагорска епархия ще се проведе на 19 и 20 февруари в Стара Загора. Форумът под надслов „Актуални административни, финансови и енорийски проблеми“ ще бъде модериран от свещеноиконом Йордан Карагеоргиев, завеждащ КПО при Старозагорска св. Митрополия.

В първия ден – 19 февруари, в 09:00 часа, след проверка на присъстващите и обявяване на дневния ред, в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще се обърне с приветствие към участниците. Доклади пред тях ще представят протосингелът на епархията архимандрит Богослов Димитров, финансовият ревизор иконом Илиян Илиев и главният счетоводител Лилия Карагеоргиева. Участващите в събитието ще имат възможност да изгледат и документалния филм за делото и живота на блаженопочиналия Старозагорски митрополит Панкратий, а също и да обсъдят актуалните въпроси, свързани с енорийската дейност. Събитието е вътрешно и това е причината, поради която НЯМА да бъдат допускани външни лица.

В 17:00 часа в Катедрален храм „Св. Николай“ – Стара Загора, ще бъде отслужено вечерно богослужение.

Вторият ден на конференцията – 20 февруари, ще започне в 8:30 часа с отслужване на утреня в Катедрален храм „Св. Николай“. В 09:15 часа ще бъде посрещнат Старозагорският митрополит Киприан и ще бъде отслужена Божествена св. Литургия, в която ще вземат участие всички духовници от Старозагорската епархия. Приканват се миряните да се включат в духовната радост.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн