Задържаха отново рецидивист с 21 присъди, докато тършувал в чужд дом

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Я.С., на 36 г., привлечен като обвиняем обвинение за това, че на 28 януари 2020 г., в частен дом, в гр. Гурково, обл. Стара Загора, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот – разбиване на катинар от вътрешна врата, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – зимнина и алкохол, от владението на другиго – 43-годишна жена, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196 ал.1 вр.с чл.195 ал.1 вр.с чл.18 вр с чл.29 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че Я.С. е получил информация за наличието на храна и ракия в необитаема къща в гр.Гурково. На 28 януари 2020 г. около 5 часа той разбил катинар от вътрешна врата на дома и проникнал в помещение, в което са се съхранявали посочените вещи. С действията си Я.С. активизирал охранителната система на къщата и бил заловен от служител на охранителна фирма.

По образуваното производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък, до момента са извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Казанлък и прие данните, които характеризират дееца като лице с висока степен на обществена опасност, тъй като деянието е извършено в условията на опасен рецидив и извършителят му е осъждан по 21 присъди за престъпления против собствеността.

Определението на Районен съд – Казанлък не е обжалвано и е влязло в законна сила.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#социално споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн