Започна облагородяване на пространството около паметника на Васил Левски в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Oblagorodqvane pametnik LevskiВ ход са първите дейности, с които ще бъде облагородено пространството около паметника на Васил Левски в Стара Загора.

„Започнахме с подмяна на растителността в близост до монумента“, уточни Николай Стоев, началник на общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“ (ОКД). Тази седмица служители на звеното ще засадят туя от вида „Ауреа Нана“, както и т.нар. Вечнозелена Калина (Вибурнум Тунис Ева прайс).

От думите му стана ясно, че дейностите ще приключат преди провеждането на общоградския ритуал в памет на Апостола на Свободата, който ще се състои на 18 февруари.

Подмяната на растителността се налага заради неуспешните усилия за спасяване на заболелия и изсъхнал чемшир, който заобикаляше паметника на Левски.

„Вторият етап за освежаване на градината ще започне напролет, когато се предвижда цялостна подмяна на зелените видове и освежаване на района“, каза още Стоев. Той допълни, че по цялостния проект, който е в напреднала фаза, работи ландшафтният арх. Биляна Димитрова, отскоро част от екипа на ОКД.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн