Стара Загора отново сред първите в престижна международна класация за обещаващи инвестиционни дестинации

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
565655236356В проучване за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа, проведено от fDi Magazine – издание на “Файненшъл Таймс” за преки чуждестранни инвестиции – Стара Загора отново е класирана сред първите 10 в престижната класация на малките региони с население по-малко от 1,5 милиона жители.

Стара Загора е за втори път е в челото на регионите, препоръчвани за инвестиции. През 2018/2019 г. бе първа в подредбата (на снимката). Сега градовете са подредени така:

1 Ruse
2 Skopje Statistical Region
3 Tbilisi
4 Burgas
5 Plovdiv
6 Stara Zagora
7 Varna
8 Srem District
9 Sofia (province)
10 Moravian-Silesian  

За създаването на класацията fDi Европейски градове и региони на бъдещето 2020/21, изданието fDi Intelligence на “Файненшъл таймс” използва данни, събрани чрез специалните й онлайн инструменти, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets.

В проучаването Стара Загора беше представена от екипа на АРИР – Стара Загора. Събраната информация е за 505 локации, за сравнение в изданието 2018/19 те бяха 489. Градовете този път са 319, регионите 148 с 38 местни производствени консорциума.

Критериите и тази година са разпределени в пет отделни категории: Икономически потенциал, Работна среда, Ефективност на разходите, Инфраструктура и Бизнес среда. Всеки участник може да получи максимум 10 точки за всяка категория данни, чиято тежест е допълнително определяна от екипа на fDi Intelligence, за да отговаря на търсените критерии за всяка подкатегория на класацията Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19.

Церемонията по награждаването ще се проведе на 10 март 2020 г., както всяка година, в Кан, Франция. Обичайно церемонията събира над 80 участници от различни държави – кметове, инвеститори, агенции за инвестиции/развитие. Очаква се да има представители на Стара Загора, които да използват и възможността за контакти и промотиране на инвестиционния потенциал в града и региона.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн