Национален конкурс за есе или стихотворение „Венчайте България с лаврови венци“ обяви община Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
SHIPKA (Medium)По случай 142 години от Освобождението на България от Османско робство Община Казанлък обявява литературен конкурс „Венчайте България с лаврови венци“, под патронажа на кмета Галина Стоянова. Творческото предизвикателството е към ученици от I до XII клас от цялата страна.

До 20 февруари 2020 г., четвъртък (включително) всеки участник трябва да изпрати 1 есе и/или 1 стихотворение, посветено на опълченец или участник (помагач, водач на отряди, разузнавач, четник, лекар или друг медицински работник) в Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.) от родния си край. Творбите да бъдат изпратени на имейл: culture@kazanlak.bg.

Конкурсните произведения ще бъдат оценявани от компетентна комисия, определена със заповед на кмета на община Казанлък. Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи и във всяка от тях ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда – грамота и парична сума. Резултатите ще бъдат обявени в навечерието на националния празник – Деня на Освобождението на България 3 март, на официалния сайт на община Казанлък www.kazanlak.bg. Победителите ще бъдат уведомени лично по телефона, на посочения от тях номер в документите за кандидатстване.

Подробните изисквания за участие са описани в регламента на конкурса, публикуван на сайта на Общината – отдел „Култура“ – Обяви и съобщения: https://www.kazanlak.bg/page-9459.html
#


сподели бутон


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн