1000 лева събраха на благотворителен конрецт за лечението на Дени в Раднево

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_1333Над 1000 лева събраха на благотворителния концерт „Бяла Коледа за Дени“ в Раднево. В програмата се включиха изпълнителите Мира, Марина Тошич, Кирил Атанасов, Ива, Тони Христов, рапърът Релето, имитаторът на Слави Трифонов – Младен Кирилов и други. Освен от вход, средства се събираха и с благотворителен търг и базар по време на събитието.

Повече за Дени:

Името му е Денислав Веселинов Койчев. Роден е преждевременно на 15.07.2008 г. в 27-ма гестационна седмица с тегло 1200 грама; от с. Сърнево, Старозагорско. В осмия месец става ясно, че детето е с двигателно изоставане. Поставена му е диагноза Детска церебрална парализа. Веднага започва рехабилитация, която продължава четири години при д-р Чавдаров в болница “Света София” в столицата. Многократно е провеждал и рехабилитации в Специализираната болница за рехабилитация в гр. Котел, които семейството финансира с лични средства. Първоначално детето се лекува само в България. Родителите му започват да търсят възможности да провеждат рехабилитации и в чужбина, за да ускорят процеса на възстановяване на Дени. Средствата обаче са непосилни за тях и това кара майката сама да създаде група във Фейсбук „Да помогнем на Дени” и да открие дарителска сметка. Първото му лечение извън България е през 2014 година в Полша, гр. Голдап, болница „Мечти”. През месец март 2016 година за първи път заминават за лечение в Китай, гр. Фошан, провинция Нанхай. Там Дени започва лечение с нетрадиционна китайска медицина, която дава много добри резултати. Лечението включва рехабилитация, масажи, електростимулация, магнитна и билкова стимулация, терапия за фината моторика, иглотерапия, логопед. Благодарение на това лечение в Китай Дени вече ходи сам, макар и да има още какво да се желае. За дете с ДЦП е огромно постижение да изкачва сам стълби, а да изкачва стълби, без да се държи за парапета, е цяло чудо! Показва, че координацията му се подобрява с всеки следващ курс. Голямата болка на семейството е, че Дени още не може да говори. На петия пореден курс лекарите наблягат много на работа за говора и уверяват, че детето ще говори.

На Дени са му нужни процедури, които обединени в 5 месечни курса на лечение в Китай, като за всеки курс са необходими 30 000 лева. Всяка година се провеждат по 2 курса, общо 60 000 лева, които са непосилни за родителите му. Шансът Дени да изживее един пълноценен живот е много голям, уверяват китайските професори.

Всеки, който желае, може да помогне на дарителските сметки, както и със SMS с текст DMS DENI, на номер 17 777.
#gerb

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн