Сдружение “Свят без граници” раздаде подаръци на над 800 деца

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_1381Сдружение „Свят без граници“ за 13-та поредна година проведе традиционната си кампания, с която радва с подаръци деца за Рождественските и Новогодишните празници.

Над 800 са раздадените кутии в областта. По традиция първи бяха възпитаниците на І ОУ „Георги Бакалов” с директор Димитрина Тимофеева. Изборът на учебното заведение не е случаен, тъй като неправителствената организация е негов асоцииран партньор. Кампанията продължи в Дневния център за деца с увреждания в Стара Загора, селата Хан Аспарухово и Бъдеще, общините Николаево, Мъглиж и др.

„Стараем се всяка година да увеличаваме броя на децата, които достигаме. Те са предимно от ромския етнос – целевата общност, с която работим. 2020-та е юбилейната 20-та година от създаването на организацията ни“, уточни председателят на УС на сдружение „Свят без граници“ Ганчо Илиев. При раздаването на подаръците той бе придружен от заместник-областния управител Петя Чакърова и обществения посредник Надежда Чакърова.

Новото в кампанията тази година бяха хранителните пакети за възрастни хора в нужда, предоставени от сдружение „Верният настойник“.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн