Представят книга с добри практики на Детска градина “Светлина” – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
korica1Премиера на книгата „Светът на детето“, издание на колектива на Детска градина “Светлина“ – Стара Загора, ще се състои на 14 ноември 2019 г. от 14,00 часа във фоайето на Държавна опера-Стара Загора.

В книгата на 96 страници и 4 раздела (“Светът на детето“, „Детето и светът на възрастните“, „Детето и светът на изкуството“ и „Клубове“) са представени 20 иновативни практики на учители в детската градина.

„Основна цел на възпитателната работа според иновативната авторска програмна система на ДГ “Светлина“ е социализацията на детето и превръщането му в личност. Според авторите на иновативната система целта, заложена в стратегията, определя и визията на „Личностно ориентираният модел за формиране на детската личност, който включва: Емоционално и психическо благополучие на здраво и щастливо дете, екология на детството, познавателно развитие на детето, формиране на социални умения, формиране на комуникативни умения, стимулиране на детската креативност“ – се казва в предговора на Йоанна Димитрова, директор на ДГ “Светлина“.

Книгата е написана под научното ръководство на доц.д-р Камелия Галчева от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, която от години консултира екологичното обучение на децата в ДГ „Светлина“.

Красивата книга се издава от Рекламна къща „Акром“. Рая Енчева е автор на илюстрациите, а Пламена Ганева – на графичния дизайн и дизайн авторско лого.

В книгата са описани интересни игри, сценарии за тържества, различни инициативи. Четивото е полезно за учители в детски градини, студенти по педагогика и преподаватели във ВУЗ.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн