Задържаха под стража 29-годишен за държане на амфетамин

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.Т., на 29 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 06.11.2019 г. в Стара Загора без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество – 8,65 грама амфетамин на стойност 259,50 лева – престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че при провеждане на полицейска акция за държане на наркотични вещества било извършено претърсване и изземване в дома на обвиняемия и неговата приятелка. При извършване на действията присъствала само приятелката на обвиняемия, която се опитала да го предупреди да не се прибира в жилището. Въпреки това последвало задържането на Т.Т. в близост до дома му. Като видял полицейските служители, обвиняемият се опитал да изхвърли кутия от кафе, която носел. Впоследствие било установено, че в кутията има 9 топчета, опаковани с алуминиево фолио, които при проведения тест реагирали на високорисково наркотично вещество – амфетамин. Наркотичните вещества били иззето, а Т.Т. бил задържан и отведен в полицейското управление.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Т.Т. е извършил престъплението, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Т.Т. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн