Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 26-28 юли 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 26 до 28 юли са отчетени 180 сигнала. Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани МПС в града. Оплаквания има от силна музика и форсиране на двигатели в района на голям магазин до спортна зала „Стара Загора“.

Протокол с предписание е съставен на строителна фирма, замърсяваща около обекта си в кв. „Железник“.

Докладна записка е издадена заради наклонен пътен знак по ул. „Хаджи Димитър Асенов“.

За агресивни кучета е сигнализирано в село Арнаутито. Сигнал е подаден за бездомни кучета в района на кварталите „Кольо Ганчев“ и „Железник“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Проверка е извършена по сигнал за силен кучешки лай от двор на къща на бул. „Руски“. Не е констатирано нарушение.

Десетки са оплакванията от силна музика от заведения и домове – както в Стара Загора, така и в селата Калитиново, Колена, Калояновец, Хрищени, Ракитница и Сулица. За шумни компании на открито също са постъпили сигнали.

Граждани са съобщили още за липса на улично осветление, необходимост от косене на трева от обществени площи и за неспазване на графика от автобусни шофьори на градския транспорт.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн