Живко Тодоров е кмет на месеца за детско спортно лято в страната

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_9951Приключи конкурсът “Кмет на месеца” (за юли), организиран от Портала на българските общини – Kmeta.bg. Кметовете на общините Стара Загора, Панагюрище и Банско се поздравиха с победа на тема “Спортно лято”.

В престижното онлайн допитване хора от цялата страна подкрепиха своите фаворити – кметове, които от години се грижат да предложат забавления за децата, за да са спокойни родителите. Кметските екипи организират много тренировки по различни видове спорт, в които малчуганите и младежите да тренират здрав дух и здраво тяло. Повечето от тях са безплатни за децата, а общините разчитат на добре подготвени учители и треньори. Други пък организират общински лагери, в които учениците спортуват и се забавляват сред природата.

В категорията на общините с население над 50 хиляди жители се състезаваха Стара Загора, София и Благоевград. Отличник е кметът Живко Тодоров, който получи 46.14% от гласовете. На второ място е кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов с 36.61% от гласовете. След него се нареди кметът на София Йорданка Фандъкова, подкрепена с 17.25% вот.

За поредна година Община Стара Загора предлага на децата идеи как полезно и приятно да прекарат свободното си време чрез безплатни разнообразни занимания и прояви през лятната ваканция. Младежите могат да се занимават с наука, изкуство, спорт. Има беседи на различни теми, състезания, демонстрации, дискусии. За децата, които искат да спортуват, клубовете по лека атлетика, карате, спортна гимнастика, бадминтон, плуване, баскетбол, волейбол, скокове на батут и спортна гимнастика, тенис на корт, стрелба, художествена гимнастика и тенис на корт организират безплатни занимания.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн