Представят албум за България от поредицата „Цветовете на православието“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Pravoslavie_Bulgaria_albumНа 31 май в Областна администрация – Стара Загора ще бъде представен албумът „Цветовете на православието: България“, посветен на историята, културното наследство и настоящето на християнската православна религия в България. На събитието ще присъстват почетният консул на България в Полша Витолд Карчевски, Емил Ялназов – извънреден и пълномощен посланик на България в Полша, и Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

Албумът ще бъде представен за първи път пред широката общественост в България. Той представлява 6-та част от поредицата „Цветовете на православието“, издавана от Варшавската православна митрополия със съдействието на Варшавския митрополит Сава. Досегашните 5 издания са посветени на православието в Полша, Русия, Румъния, Сърбия и Грузия. Луксозното издание е резултат от творческите усилия на екип от полски изследователи, фотографи и български учени, работещи в Полша. Главната заслуга за координацията и финансирането на проекта е на почетния консул на България в Полша Витолд Карчевски.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн